Mezoterápia

A mezoterápiát több, mint 50 évvel ezelőtt egy francia orvos fejlesztette ki, reumatológiai betegségekben fájdalomcsillapítás céljából alkalmazta. Az eljárás lényege, hogy a bőr különböző rétegeibe, közvetlenül a sejtekhez juttatott hatóanyag célirányosan, hatékonyan fejti ki hatását.

A szépészetben egyik legkedveltebb beavatkozás jelenleg is a nyugati országokban. A kezeléseket hazánkban is évek óta alkalmazzuk, magam a Magyar Mezoterápia Társaság egyik alapító tagja vagyok.

Kezdetben pisztoly segítségével juttattuk a bőrbe a vitaminokból és hyaluronsavból álló „koktélt”. Ma már újabb, modernebb készítmények álnak rendelkezésünkre. Az előre kiszerelt készitmények nem teszik szükségessé a pisztoly használatát.

Bőrünk öregedése egyrészt genetikailag meghatározott, másrészt a napsugárzás és egyéb káros hatások (mint például a dohányzás, stressz, vízhiányos állapot) fokozzák a folyamatot. A bőr természetes teltségét a kötőszöveti réteg rostjai és alapállománya adják. A napsugárzás és a szolárium is roncsolja a rugalmas és elasztikus rostokat.

A sejtek nem termelnek elég kollagént, csökken a vizet megkötő hyaluronsav mennyisége, ezért már „hiába” hidratájuk bőrünket, nincs ami ott tartaná a vizet. Egy 45 éves ember már 40%-át elveszíti azoknak a sejtjeinek, melyek hyaluronsavat tudnak termelni. Ezért a bőr sorvadni kezd, a rostok töredeznek, a felszinen kialakulnak a ráncok.

A mezoterápiás kezeléssel olyan hyaluronsavat juttatunk a bőr középső rétegébe, ami képes ott vizet megkötni, ezáltal a bőr teltebbé, bársonyosabbá válik. A kezelés apró tűszúrásokkal történik. Az egész arcbőrt átkezeljük.

A kívánt hatás eléréséhez több kezelés szükséges. A kezdő kezelés 3-4 alkalom. Később igény szerint ismételhető a terápia. A beavatkozás előtt fájdalomcsillapító krémet használunk. A kezelés előtti és utáni állapotot fotódokumentációval rögzítjük.

A kezelés után bőrpír, apró pontszerű duzzanat előfordulhat, ezt jegeléssel mérsékelhetjük. Ritkán apró bevérzések lehetnek a vékonyabb bőrfelszíneken. Ezek spontán gyógyulnak 1-2 nap alatt.

Fiatalodjon mezoterápiával, kérjen konzultációs időpontot rendelésünkre!

 

Szép, egészséges bőr

banner