Botox kezelés

Az erőteljes, úgynevezett mimikai ráncok eltüntetésére alkalmazzuk ezt a kezelést. A mimikai izmok működésének korlátozásával elérhető a kialakult ráncok elsimulása. Leginkább a szemöldökök közötti un. glabella ráncok-, a homlok ráncok- és a szem környéki szarkalábak kezelését javasoljuk ezzel a módszerrel.

Az erős fénytől vagy a napsugárzástól sokaknak egyből ráncos lesz az arcuk, vagy haragos a tekintetük, még akkor is, ha egyébként nincsenek ilyen jellegű esztétikai problémáik. A botox kezelés erre is hatékony megoldás lehet.

Ha a kezelés után az érintett terület ugyan kisimul, de a mélyebb ránc még látható, a botox kezelés kombinálása javasolt hyaluronsav tartós ráncfeltöltő módszerrel.

A már megereszkedett arcbőr bőrfeleslegét a kezelés nem tünteti el, ez csak plasztikai sebészeti beavatkozással kombinálva lehetséges.

Mi is az a botox?

A Clostridium botulinum nevű baktérium 7 féle neurotoxint termel. Ezek közül az A tipusú toxin a legpotensebb, azaz ez képes leginkább blokkolni az ideg és izom közötti ingerület átvitelt. A toxinnal kapcsolatban 1920-óta folynak kutatások. 20 éve használják esztétikai kezelés céljából.

A Vistabel a botulinum toxin A tipus tisztított, vákum-szárított formája. Magyarországon ez a készítmény engedélyezett mimikai rácok kezelésére.

Hogyan és meddig hat az injekció?

A toxin beadása után az idegvégződésekhez kapcsolódik, így kémiai úton gátolja az ingerületvezetést, ezáltal az izmok működését. Az idegsejt azonban új kapcsolatokat alakít ki, a toxin is lebomlik, ezért a kialakult hatás lassan csökkenni kezd, és 3-6 hónap elteltével újabb kezelésre lehet szükség. Az ismételt kezelések esetén egyre nő a hatástartam.

Hogy történik a kezelés?

A kezelés minden esetben előzetes konzultáció után történik. Nem végezzük terhesség, szoptatás, menstruáció, valamint bizonyos belbetegségek fennállása esetén. A kezelés előtt helyi érzéstelenítő krémet használunk, de a néhány tűszúrás ennek hiányában sem fájdalmas. A páciens aláírja a beleegyező nyilatkozatot. Az injekciót pontosan kijelölt helyekre, pontosan meghatározott dózisban alkalmazzuk. A kezelt területet néhány percig jegeljük. A kezelés előtti és utáni állapotról fotódokumentációt végzünk. A hatást 2 hét múlva ellenőrizzük.

Milyen mellékhatás lehetséges?

A tűszúrások helyén enyhe duzzanat, bőrpír, esetleg bevérzés előfordulhat. Ritkán jelentkezhet fejfájás, vagy szédülés a homloki ráncok kezelése után. Előfordulhat, hogy az izmok nem teljesen szimmetrikusan reagálnak a toxin bénító hatására. Ez a két hetes kontroll vizsgálaton korrigálható.

Tévhit az, hogy a botox kezelés lárva arcot eredményez. Ez csak azokban az eltúlzott esetekben látható, ahol az ismételt kezeléseket ráncfelvarrással kombinálják az elvékonyodott idős bőrön.

Véleményem szerint az esztétikai kezelésekben is fontos az arany középút. Nem kell túlzásokba esni. Lehet úgy 10 évet fiatalodni, hogy nem veszítjük el egyéniségünket.

Fiatalítsa Ön is arcbőrét botox kezeléssel, jelentkezzen rendelésünkön konzultációra!

 

Szép, egészséges bőr

banner